De Haven opent na ingrijpende verbouwing

7 juni 2010
De Haven opent na ingrijpende verbouwing

Een trendy inrichting met zwarte fauteuils en barkrukken én een groot buitenterras. Lunchroom-snackbar De Haven in Enschede is na een ingrijpende verbouwing en met overkapping niet meer te herkennen. Bij de officiële opening maandagmiddag kijken de genodigden hun ogen uit. De zaak, gerund door Angelia (46) en Gejo Rothman (45), is mede door de glazen overkapping de blikvanger bij de entree van het havengebied. Acht maanden heeft de verbouwing geduurd. De zaak is nooit gesloten geweest. Vanuit een unit naast het pand is de verkoop steeds doorgegaan. "De omzet is in die tijd wel behoorlijk teruggelopen", legt Angelia Rothman uit. Maar de inhaalslag is begonnen.

*Van 12 naar 250 vierkante meter*
Ruim dertig jaar staat de snackbar al op deze plek. Sinds 1988 is de eettoko in handen van Gejo en Angelia. Hun zoon Edo (20) staat hen bij. "Hij heeft het nieuwe interieur uitgekozen", merkt Angelia vol trots op.
De eerste frieten werden gebakken in een ruimte van twaalf vierkante meter. Nu beschikt De Haven over 250 vierkante meter. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid, met onder meer schepijs, milkshakes en belegde stokbroodjes. "We hebben nu het woord lunchroom voor onze naam gezet", merkt Angelia op, terwijl ze zich een beetje lijkt te verontschuldigen voor de ‘decadentie’. Maar snackbar staat er ook nog voor. De zaak moet wel vertrouwd blijven voor de klanten dus.

Foto: Annina Romita


~Frank Lindner~

Overig nieuws