De dag van Kees Cornelissen

Auteur: Redactie
1 juni 2000
De dag van Kees Cornelissen

Eet-ijssalon La Plaza (Zetten)

Kees Cornelissen is al 25 jaar - samen met zijn echtgenote Marry - eigenaar van eet-ijssalon La Plaza in Zetten, een 5000 inwoners tellend plaatsje onder het Gelderse Wageningen. In 1974 is het echtpaar in de mooie dorpskern begonnen; in 1988 maakte een grote verbouwing La Plaza tot wat het nu is: een grote zaak op een ‘super A-locatie’ met binnen 32 plaatsen en buiten een schitterend, in Toscaanse sfeer ingericht terras. La Plaza is open van 12.00 uur tot 23.00 uur. Bezoekers kunnen er genieten van een lunch en een avondmaaltijd. Het assortiment bestaat uit snacks, frites, Italiaans schepijs en allerlei broodjes. Tot de klantenkring behoren in de eerste plaats de bedrijven in de buurt, maar ook passanten lopen er graag binnen. La Plaza levert bovendien aan onder meer twee busondernemingen. Er werken drie ‘fulltimers’ en vier ‘parttimers’. Kees en Marry draaien zelf zo’n tachtig tot negentig uur per week. Kees heeft ondanks deze lange uren tijd voor zijn liefhebberij: de mannenkookclub.

07.00              

‘Even goed wakker worden. Ontbijten en snel even de krant lezen. Daarna gaan we naar ons werk.’

 

08.00              

‘We treffen de voorbereidingen. Goederen in ontvangst nemen. De firma Köpp brengt bijna alles: het brood, de snacks, het stokbrood en de bijzondere broodsoorten. Allemaal “bake off” producten. We hebben een grote oven waarin we alles afbakken. Bij de slager in de buurt betrekken we verse vleeswaren. En bij de bakkerij, ook in de buurt, de zachte bolletjes. Eén keer in de week ga ik naar groothandel HANOS in Nijmegen.’

 

11.00              

‘Omkleden, douchen en eten.’

 

12.00              

‘Opening van de zaak. De zaak loopt snel vol. De eerste grote piek. Tegen één uur is het een gekkenhuis. Mensen komen overal vandaan: voor een lunch ter plaatse of om af te halen. We verkopen veel broodjes, stokbrood, ciabatta’s en panini’s, maar ook diverse gevulde stokbroodjes uit de eigen keuken en saté doen het goed. We hebben ook broodjes die wij zelf hebben verzonnen, zoals de gehakt-satébroodjes. Het is heel gezellig. Heel druk. En ook best vermoeiend.’

 

14.00             

‘Bedrijven gaan weer aan het werk. Het is marktdag. Het is heel erg druk. Je merkt dat het mooi weer is. Nu komt het winkelend publiek. We schenken ook cappuccino en espresso met een gratis likeurtje en huisgemaakte appeltaart. Een succesnummer!’

 

17.00              

‘De markt loopt ten einde. Gezellig. De avondspits begint. Mensen komen voor het avondeten. Dat kunnen snacks of frites zijn, maar we serveren ook diverse menu’s, waaronder een visschotel, biefstuk enzovoort. Voor bedrijven die het willen meenemen hebben we speciale verpakkingen. We zijn een dus ook een petit-restaurant.’

 

20.00             

‘Het terras loopt nog gezellig vol met mensen die nog wat komen drinken.’

 

22.00              

‘De drukte neemt af. Wij gaan nu opruimen en alles klaarmaken voor de volgende dag.’

 

23.00              

‘Het personeel is naar huis.Wij trekken ons terug in het privégedeelte. Met mijn vrouw drink ik nog een glaasje wijn. Even bijkomen.’

01.00              

‘Tijd om naar bed te gaan.’

LU20JAAR LU20JAAR2000

Overig nieuws