Bewust ondernemen. Dat is het onderwerp van de Food Innovatie Dagen 2009 van maandag 5 tot woensdag 7 oktober. Bewust bezig zijn met gezond eten, bewust worden van alle mogelijkheden in de keuken en een bewuste kijk op de inzet van apparatuur. In het Cooking & Baking Plaza te Gilze werd maandagochtend de aftrap gegeven. "Er hebben zich 300 bedrijven aangemeld", vertelt Joris Levens, commercieel directeur bij Levens Cooking & Baking Systems. "Juist nu komen ondernemers op een dergelijke beurs af voor nieuwe ideeën en innovaties."
Aan het eind van de eerste dag concludeert Joris Levens dat er 100 bedrijven zijn geweest. "En dat is een mooi aantal." De Deli XL experts waren dan ook helemaal klaar voor. Ze vertegenwoordigden vijf bewuste rubrieken. Te noemen: Vlees, Vis, AGF, Wild & Gevogelte en Mijn Lunch. Andy Cuijpers van Seafood Parlevliet bracht zijn culinaire visideeën met overtuiging. "Met vlees wordt al zoveel gevarieerd, maar het visje blijft toch vaak achter. Wij laten zien dat je met een marinade, een lekkere pesto of een bijzondere presentatie het verschil maakt. Snel en eenvoudig te bereiden, maar heel feestelijk."
Walderik Kremer van de W&G Groep vertelt dat de prijs van groot wild zoals herten en zwijnen met 10 tot 15 procent zal dalen. "Het is een goed wildjaar geweest, maar we verwachten minder vraag. De prijs van klein wild als fazanten en hazen blijft wel stabiel. En de wildkaart moet nu gemaakt worden, dus het is een drukke periode." Desalniettemin vertelt hij alle bezoekers met groot enthousiasme over het wild zwijn.
Tijdens de Innovatiedagen presenteert Leventi ook de nieuwe ovenlijn. Ook deze laat zien waar bewust ondernemern voor staat: kwaliteit, duurzaamheid, lage onderhoudskosten en gemak.
~Lunchroom; De RestaurantKrant, Natalja Elings~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/de-bewust-food-innovatie-dagen-2009/
De BEWUST Food Innovatie Dagen 2009
7 oktober 2009