Verras je lunchroomgasten met deze boerenomelet met een twist. Snel te bereiden en gegarandeerd een succes in je zaak!
*Ingrediënten (voor 4 personen)*
2 gele paprikaâs
1 kleine ui
100 g ham
8 eieren
4 el melk
Zout en versgemalen peper
100 g geraspte Gouda kaas
3 eetlepels boter
*Bereiding*
Halveer de paprikaâs, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikaâs in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de ham in reepjes. Klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper. Roer ham en kaas door het eimengsel. Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter en bak hierin een omelet. Bak op deze wijze nog 3 omeletten en houd ze warm. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de paprika en ui gedurende 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de omeletten over 4 borden. Verdeel het groentemengsel over de omeletten en vouw ze dubbel. Serveer met dikke sneden volkorenbrood.
CuliTip: boerenomelet met paprika
12 mei 2016