Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunnen openen zijn de ondernemers een crowdfundingcampagne gestart.
Eerste Cookie Dough bar van Nederland
Begin 2017 bracht een partij uit New York veilig en eetbaar koekjesdeeg op de markt. Toen Paul Bakker en Eline Moor, de ondernemers achter het horecaconcept Baker & Moore, hier over hoorden, is het idee ontstaan dit concept ook naar Nederland te halen. “Iedereen kent het wel van vroeger, dat je uit de beslagkom van je moeder snoepte. Maar ook nu bij Baker & Moore zien we dat iedereen graag van het deeg snoept zodra er een plaat met koekjes in de oven wordt geschoven. Hier een veilige en eetbare traktatie van maken vonden we gelijk een geweldig idee”, vertelt Paul Bakker.
Zusje van Baker & Moore
Drie jaar geleden openden de ondernemers het horecaconcept Baker & Moore, ontbijt- en lunchroom aan de Westblaak in Rotterdam. De ‘create it yourself’ formule, waarmee je in de zaak je eigen sandwich kunt samenstellen werd in 3 jaar tijd heel succesvol. Deze ‘create it yourself’ formule komt ook terug in de nieuwe cookie dough bar: “Met verschillende toppings kun je van de cookie dough je eigen favoriete traktatie maken." Dough it Yourself dus!
Crowdfunding
De ondernemers zijn via crowdfundingplatform CrowdAboutNow een crowdfundingcampagne gestart. Zij hebben €75.000 nodig om de nieuwe bar te verbouwen en de benodigde apparatuur aan te schaffen. In een aantal dagen hebben de ondernemers met 47 investeerders al 87% van hun doelbedrag opgehaald.