Gezond en lekker gaan goed samen bij cranberryÂs. Ze leveren waardevolle vezelstoffen en bevatten daarbij geen cholesterol of vet en hebben weinig natrium. De unieke combinatie tussen zoete en zure tinten uit het fruit zorgen ervoor dat cranberryÂs uitermate geschikt zijn voor lichte (na)zomerse gerechten. Door de dieprode kleur van de cranberryÂs ziet een salade er bovendien extra appetijtelijk uit.
Ingrediënten (4 personen)
150 gram peultjes
1-2 stronkjes witlof
2 kleine courgettes
1 mango
100 gram verse cranberry\'s
3-4 eetlepels olie
sap van 2 limoenen
zout, grof gemalen peper
scheutje ahornsiroop
Bereidingswijze
 Peulen wassen, schoonmaken en afhankelijk van de lengte halveren of in drieën snijden. In water met zout blancheren, zeven en goed laten uitlekken.
 Een paar blaadjes van het witlof apart houden voor de garnering, struikjes in de lengte halveren, het bittere stronkje uithollen en de blaadjes in vingerbrede repen snijden.
 Courgette wassen en in plakken snijden. Mango schillen, vruchtvlees van de pit snijden en in decoratieve stukjes verdelen.
 CranberryÂs met een à twee eetlepels koude olie in een pan doen en langzaam verhitten. Twee tot drie eetlepels water toevoegen en zoÂn twee minuten zachtjes koken.
 Cranberry\'s uit het vocht scheppen en door de klaargemaakte groente roeren.
 Vocht van de cranberryÂs met resterende olie, limoensap, zout, peper en ahornsiroop door elkaar tot een dressing roeren en luchtig door de salade mengen.
 Garneren met witlofbladen.
Bereidingstijd
Ongeveer 12 minuten.
Voedingswaarde per portie
Energie: 212 kCal/888 kJ; eiwit: 4,6 g; vet: 11,1 g; koolhydraten: 9,3 g.
Foto:
Cranberry Marketing Committee
Cranberry-groentesalade
4 augustus 2008