Courgettesoep

18 augustus 2005
Courgettesoep

De herfst hangt in de lucht, het is weer tijd voor soep. Met seizoensgroente krijgt hij nog meer smaak. Deze volle courgettesoep heeft een extra bite door de toegevoegde gedroogde tomaat; de slagroom erin zorgt dat hij toch zacht van smaak blijft. Serveer bij de soep stokbrood met aïoli, weer eens iets anders dan kruidenboter.

Ingrediënten (12 personen):
1500 gram courgette
6 kleine aardappelen
3 uien
25 gram boter
3 liter kippenbouillon
12 gedroogde tomaten op olie
zout
(versgemalen) peper
12 eetlepels slagroom
6 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:
? Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 centimeter, rasp de geschilde en gewassen aardappelen grof en pel en snipper de ui.
? Verhit de boter in een pan, voeg courgette, aardappel en ui toe en bak ze zachtjes gedurende 5 minuten.
? Schenk de bouillon bij de groenten en laat de soep 15 minuten koken op een laag pitje.
? Breng de soep op smaak met zout en peper en pureer hem verder in de blender. Snipper de uitgelekte tomaten heel fijn.

Serveren:
? Roer per portie een lepel slagroom door de soep en verdeel de gedroogde tomaat en basilicum erover.
? Schep de soep in borden of kommen, roer er per portie 1 eetlepel slagroom door en verdeel de gedroogde tomaat en basilicum erover.

Overig nieuws