Negen vmbo-scholen deden mee met de finales van de Culinaire Vakwedstrijden in College De Brink in Laren. Opdracht was om een viergangenlunch te koken en deze succesvol uit te serveren.
*Negen horecascholen*
De koks konden prijzen winnen voor hun kooktechniek en voor de hygiëne. De gastvrouw deed een aantal tafeldekoefeningen, ontwierp de menukaart en serveerde de lunch uit voor de gasten. Negen horecascholen uit de regio Noord-Holland deden mee aan de wedstrijd.
*De jury*
De jury bestond uit koks en gastheren. Wilco Berends (De Nederlanden Vreeland), Jamie van Heije (Ron Blaauw Amsterdam) en Alex Marcus (Hygiënespecialist) beoordeelden de koks. Rogier Sluyter (Goede Gooijer Blaricum) en Peter Bruins (Bokkedoorns Overveen) jureerden bij de gastheren/gastvrouwen.
*De winnaars*
Shella Molenaar wist de eerste prijs in de categorie Serveertechnieken te behalen, terwijl de koks Ray Drisdale en Sebastiaan Schreuder de eerste prijs in de wacht sleepten voor de categorie Koken Hygiëne en een tweede prijs in de categorie Kooktechniek.
*Op de foto*: De winnaars Sabastiaan, Shella en Ray.
~Myrtille Vromans~
College De Brink maakt beste lunch
13 maart 2012