Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in alle steden zo.
Interviews
We gingen in Enschede op bezoek bij enkele zaken. Twee daarvan zijn relatief nieuw. Meisje is zo'n relatief nieuwe zaak. De eigenaresse, Nonna, heeft een crowdfundingcampagne opgezet om deze koffie- en lunchzaak te kunnen starten. Goede koffie heeft ze zeker. Bovendien combineert zij Molukse invloeden met typisch Twentse producten.
Op een niet alledaagse locatie vonden we Stoet. Ook zo'n relatief nieuwe lunchroom. In de bibliotheek dompelden we ons onder in een uiterst ontspannen sfeer. Ongedwongen, oprecht en uniek. Wie had dat nu gedacht? In een bibliotheek nota bene! Eigenaresse Natasha ontving ons met open armen.
Vervolgens bezochten we Jos mentink, die al achttien jaar met plezier in zijn lunchroom Melan staat. Hij ziet ook dat er veel nieuwe zaken bijgekomen zijn de afgelopen tijd en ondervindt daar zelf wel hinder van. Met name de nieuwe vestiging van Bakker Bart speelt hem parten.
Meer daarover lees je de komende weken in de serie CityTrip-interviews op deze website...
Hieronder kun je alvast inspiratie opdoen. In de slider vind je een selectie van dagzaken in Enschede.