Chocoladeganachetaart met zeezout

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Chocoladeganachetaart met zeezout

Ingrediënten

Bodem
250 g bloem
150 g roomboter
1 ei
50 g witte basterdsuiker
snufje zout

Vulling

200 ml slagroom
200 g pure chocola
30 g roomboter
0,25 theelepel zeezout (Tip: Fleur de sel)

Bereiding

Doe de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout in de kom van je keukenmachine. Voeg koude boter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Is het deeg nog te kruimelig, voeg dan een el ijskoud water toe.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast. Vet een taartvorm (Ø 23 cm) in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vorm met bakpapier en vul deze met (bak)bonen. Bak de bodem in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin. Verwijder 10 minuten voor het einde de vulling zodat de taart mooi bruin wordt. Laat de bodem afkoelen. Maak nu de chocoladeganache.

Breng de slagroom in een steelpannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de pure chocolade toe. Meng het tot een glad mengsel en klop de boter erdoorheen. Laat het iets afkoelen en giet het dan op de bodem. Laat de taart minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren een klein beetje zeezout over de taart.

Overig nieuws