Clubsandwich limoenricotta en aardbeien

3 april 2012
Clubsandwich limoenricotta en aardbeien

De komende maanden zijn de ‘zomerkoninkjes’ weer op hun best. We hebben het natuurlijk over aardbeien. Wist u dat er in de wereld honderden aardbeienrassen bestaan? Ga op zoek en combineer het zoet van de vruchten met andere smaken. Bijvoorbeeld in deze heerlijke maïs-clubsandwich met een friszure ricotta.

Ingrediënten (4 personen)
6 sneetjes maïsbrood
1 limoen
125 gram ricotta
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 kleine peer
125 gram aardbeien
blaadjes verse munt

Bereiding
Rooster de sneetjes maïsbrood in de broodrooster goudbruin. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Roer de ricotta in een kom los met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil. Schil de peer, snijd hem in dunne schijfjes en besprenkel deze met limoensap. Snijd de aardbeien in vieren. Laat de schijfjes peer en aardbeien op keukenpapier uitlekken. Bestrijk de sneetjes brood royaal met limoenricotta. Verdeel de peer, aardbeien en munt over vier sneetjes. Leg steeds 2 sneetjes met fruit op elkaar en dek de stapeltjes af met de laatste sneetjes met de limoenricotta naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal in vieren. Steek in elk stapeltje een satéstokje en verdeel ze over vier borden.

Bereidingstijd
Ongeveer 10 minuten

Receptuur: Voorlichtingsbureau Brood, www.brood.net

Overig nieuws