OudHollands boterbabbelaar-ijs wordt de smaak van 2012. Vandaag werd het ambachtelijke ijsseizoen geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp. Ook de trends voor komend seizoen werden bekend gemaakt.
*Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders*
De ijsliefhebber kan zich verheugen op 'puur-isme' (pure en eerlijke ingrediënten), 'regio-inside' (het gebruik van verse streekproducten), 'ice with a bite' (stukjes en stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en Âgrote-mensen-smaken (kreeftenijs en balsamico-ijs wordt in restaurants gebruikt in voorgerechten, salades en amuses). De opening van het ambachtelijk ijsseizoen is een initiatief van de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).
*Zelf noten roosteren*
Coen Crusio, winnaar Gouden IJscreatie 2012: "In 2012 zal het gebruik van sausjes en smaakstoffen nog veel verder afnemen. Bestond pistache-ijs vroeger uit groen ijs met een vleugje pistache-essence, nu kopen we zelf onze noten in en roosteren ze hier ook in de keuken." Het gebruik van regionale producten is ook populair. Theo Clevers van IJssalon Clevers: "We gebruiken heel veel uit de regio. Dagelijks krijgen we verse aanvoer van onder andere blauwe bessen, aardbeien en frambozen."
*Boterbabbelaar ijs*
De smaak die komend seizoen in de spotlight zal staan, boterbabbelaar ijs, brengt ons terug naar vroegere jaren en sluit volgens de organisatie prima aan bij de trends van 2012. Deze nieuwe smaak met echte stukjes boterbabbelaar is onderdeel van een groot aantal oudhollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen zeer geliefd zullen zijn zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs.
~Myrtille Vromans~
Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!
21 maart 2012