Profiteer van de recepten van Vernaillen

5 maart 2012
Profiteer van de recepten van Vernaillen

In aanloop naar de Nationale Lunchroomdag is culinair adviseur Benoit Vernaillen (werkzaam bij Lantmännen Unibake, red.) alweer druk in de weer om originele, maar ook juist gemakkelijke recepten te bedenken. Ook neemt hij steeds weer de uitdaging aan om recepten met een lage kostprijs als een
mooi culinair resultaat te creëren.
Gedurende deze, inmiddels derde editie van de Nationale Lunchroomdag, zal Vernaillen de nieuwe Panini van Pastridor centraal stellen. Wij vragen hem wat hij allemaal voor de lunchroomhouder in petto heeft:

*Wat zijn jouw bevindingen als culinair adviseur op het gebied van recepten?*
"Het valt mij op dat veel lunchroomhouders niet bewust omgaan met de mogelijkheden om de gasten eens wat anders te bieden. Men vindt het moeilijk om uitdagende recepten te bedenken die dicht bij de basis komen. Een broodje kaas kan veel meer opleveren wanneer je waarde toevoegt door onderscheidende ingrediënten te gebruiken. Lunchroomhouders zijn vaak bang dat de kostprijs van een product te hoog is. Men vergeet echter dat de gast best bereid is wat meer te betalen voor een kwalitatief beter product met wat 'duurdere' ingrediënten. Het gaat vaak al mis met de keuze van het brood, terwijl dat toch de basis is."

*Hoe kan volgens jou een lunchroomhouder het verschil maken?*
"In veel lunchrooms wordt weinig aandacht besteed aan 'derving' of 'waste percentages'. Dat kan ik mij ook goed voorstellen, want het is niet het leukste onderdeel binnen het bedrijf om bij te houden. Er zijn echter hele goede technieken om dit tegen te gaan. Daarnaast zijn er broodleveranciers die hier goed op inspelen en doordat er kwalitatief goede innovaties komen, kunnen producten zelfs bewaard blijven uit de vriezer. In Gilze bij Levens Cooking en Baking Plaza, maar ook in onze Bake OFF Faculty in Brussel, geven wij met Lantmännen Unibake gratis workshops en trainingen om hierin ondersteuning te geven. Zorg voor goede recepten en speel in op de trends, maar vergeet de cijfers niet! In 2012, op 25 januari en 27 februari, staan diverse workshops gepland. Inschrijven kan via "pastridor.nl":http://www.pastridor.nl/home.

*Hoe kan de lunchroomhouder dan het beste op trends inspelen?*
"Daar kan ik kort over zijn: kom naar de Nationale Lunchroomdag!"

*Wat krijgt de bezoeker van de Nationale Lunchroomdag van jou te zien?*
"Op deze dag laat ik meerder producten zien, maar ik wil vooral de nieuwe Panini van Pastridor onder de aandacht brengen. De Panini is een steeds populairder ambachtelijk Italiaans broodproduct. Om die reden wil ik laten zien welke leuke recepten men nog meer kan maken met dit product. Ik laat de bezoeker zien hoe hij meer verkoopwaarde kan geven aan de panini. Ook laat ik zien hoe in vijf stappen zeer smakelijke recepten bereid kunnen worden. Het zal een zeer interessante dag worden, waar we terugkijken naar de echte ambacht."

Overig nieuws