Horeca Vlaanderen roept zijn leden op om het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen en uren open te zijn en de prijzen met 20 procent te
verhogen. In België is de 'witte kassa' verplicht gemaakt om belastingontduiking tegen te gaan. Het uitblijven van compenserende maatregelen maakt het de Belgische horecaondernemer moeilijk, zodat deze maatregelen noodzakelijk zijn. Voorzitter Filip Vanheusden deelt dit mee aan zijn leden.
*Overleven*
De maatregelen zijn 'een kwestie van overleven'. Ook de komst van meer gemaksproducten is onvermijdelijk. Alles zelf klaarmaken is tijdrovend en duurder. De oproep van de voorzitter is gericht aan alle restaurants en brasseries. In België worden de witte kassa's dit jaar ingevoerd. Voor 28 februari moeten zaken die meer dan tien procent van de omzet uit bereide maaltijden die ter plekke worden genuttigd halen, zich registreren. Vanaf 2016 volgen sancties wanneer er niet correct wordt afgerekend en geadministreerd.
~Thijs Jacobs~
Belgische horeca moet inkrimpen
12 januari 2015