Aïoli (knoflookmayonaise)

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Aïoli (knoflookmayonaise)

Ingrediënten (ca. 6 dl)

12 knoflookteentjes
1,5 theelepel fijn zeezout
6 eidooiers*
3-6 eetlepels citroensap of witte wijnazijn
4,5 dl olijfolie
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Pureer de knoflook met het zout. Klop de eidooiers door het mengsel en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Voeg er vervolgens naar smaak citroensap en eventueel peper en zout aan toe.

Bereiding: 10 minuten

Bevat totaal: 6168 kJ/1500 kcal., 8 g eiwit, 162 g vet en 4 g koolhydraten
* Voor wie geen rauwe eidooiers wil gebruiken: pureer de knoflook en meng er 4 dl mayonaise door; breng de aïoli op smaak met een heel klein beetje citroensap en een snufje zout.

Bron: Koken op z’n Spaans, ISBN 90 6611 477 0

Overig nieuws