8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Auteur: Redactie
16 april 2021
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.

Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een interview dat we plaatsten in 2013. In Haren bezochten we lunchroom Le Stelle. Deze lunchroom is een dubbelconcept: een lunchroom én een winkel.

Daphne de Haan werkte een aantal jaren in de zaak van haar schoonouders, het Italiaanse restaurant Sa Capanna. Daar is de liefde voor de producten en het land ontstaan. Inspiratie voor de zaak haalt Daphne onder meer uit Sardinië. Haar schoonfamilie heeft daar een landhuis en jaarlijks brengt ze daaraan een bezoek. Via haar Italiaanse leverancier, dezelfde als van Sa Capanna, worden maandelijks producten uit Sardinië en Italië gehaald. “Ik probeer een vast assortiment aan te bieden. Als een product niet loopt, stop ik ermee, maar ik vind dat als mensen speciaal komen voor een ingrediënt, het er wel moet zijn. Vooral omdat ik een speciaalzaak heb.”

Het interview lees je via deze link.

Dossier

Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

LU21Jaar

Overig nieuws