Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.
Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een verhaal dat we plaatsten in 2016. We bezochten Soest, waar Frank van de Grift zijn lunchroom Proef laat zien.
In het interview vertelt Frank over blurring: "In eerste instantie had ik een delicatessenzaak, maar ik besloot ook broodjes te gaan verkopen. Dat bleek zo’n succes, dat ik dit met beide handen aangreep en een horecavergunning aan heb gevraagd. Deze werd verleend, maar wel met als kanttekening dat het ‘blurring’ betrof, en ik op een zeker moment mijn winkel zou moeten verbouwen. De zaak heb ik verbouwd, omdat dit feitelijk moest van de gemeente. De koeling heb ik wel aangehouden, want ik verwacht dat binnen een jaar de regelgeving met betrekking tot blurring weer op de schop gaat. Delicatessen verkoop ik niet meer, want als horeca mag je alleen maaltijden verkopen.”
Dossier
Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.
Blijf op de hoogte
Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
LU21Jaar