21 jaar geleden in Lunchroom: Hans & Grietje in Deventer

Auteur: Redactie
12 maart 2021
21 jaar geleden in Lunchroom: Hans & Grietje in Deventer

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.

Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een interview dat we plaatsten in 2000. In Deventer bezochten we de zaak van Max en Francis Hendriks, met de prachtige naam Hans & Grietje, een gezellige lunchroom op een uitgelezen locatie.

Het kenmerk van een lunchroom is, volgens Francis, de algehele verzorging van de lunch op zich: het bord mooi opmaken; de ‘randdingen’ eromheen. En de producten waarmee gewerkt wordt natuurlijk. "We proberen ons hier van de andere horecabedrijven te onderscheiden door ze steeds een stapje voor te zijn", aldus Francis. "We willen het telkens net een beetje anders doen. Daarbij houden we goed in de gaten wat er in het westen van het land gebeurt. Uit die mengeling van culturen in Amsterdam komen vaak leuke, vernieuwende dingen voort."

Het interview lees je via deze link.

Dossier

Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

LU21Jaar

Overig nieuws