Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.
Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Voor de aftrap hebben we gekozen voor het allereerste interview dat in Lunchroom werd gepubliceerd. We togen naar Utrecht, waar we opbezoek gingen bij Bagels & Zo. Destijds was het nog nodig om aan de lezer uit te leggen wat een bagel is; dat zou anno nu absoluut niet meer nodig zijn. The times, they are a-changin', zou Bob Dylan gezongen hebben.
In het interview vertellen de eigenaren, Gusta Jasper en Mark Bennink, over de keuze voor het horecavak, hun afkeer van cafetariavoedsel en - tegenwoordig ondenkbaar - roken in de zaak. Het gehele interview lees je via deze link.
Dossier
Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.
LU21Jaar