Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.
Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een interview uit 2005. We bezochten Broodje TipTop in Arnhem en spraken er met eigenaar Eric Meester.
Eric Meester zal het zelf als eerste beamen: Broodje TipTop heeft geen knusse uitstraling en het assortiment is nou ook niet echt baanbrekend. Maar dat is ook niet waar zijn klanten naar op zoek zijn, weet de doorgewinterde horecaondernemer. Het gaat zijn clientèle, van zakenman tot nachtvlinder, echt niet om de hoeveelheid pitjes op een broodje – ‘om maar eens wat te noemen’ – maar om de kwaliteit van het beleg. No-nonsense voedsel, noemt hij het zelf: goed, vers en ruim belegd. Vooral de vleesgerechten doen het goed; het 'broodje warm vlees' is al jaren zijn absolute bestseller.
Het interview lees je terug via deze link.
Dossier
Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.
Blijf op de hoogte
Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
LU21Jaar