Zet Ethiopië eens op de kaart!

23 februari 2015
Zet Ethiopië eens op de kaart!

Duitsland is helemaal in. Dat je in Duitsland goed worst kunt eten, weet ook bijna iedereen. Een groter contrast dan met Ethiopië
is welhaast niet denkbaar. Ethiopië is een land dat bij menig Nederlander niet direct een culinair belletje doet rinkelen. Ze zullen daar toch geen worst eten? Of wel? Wat eten ze daar eigenlijk?

*Ethiopië aan de Maas*
In Rotterdam is in januari een prachtig Ethiopisch restaurant geopend, Gojo. Niet zo’n heel klein obscuur tentje, maar een mooi ruimtelijk restaurant op het Westelijk Handelsterrein. Dit onderstreept de opkomst van de Ethiopische eetcultuur en onze toenemende interesse in alles dat uitheems is.



*Injera*
Op de kaart vind je de injera (een zuurdesempannenkoek) waarmee je de diverse gerechtjes kunt eten. Eten doe je dus met de handen via de injera. Verder vind je een keur aan groentegerechten, rund-, kip-, lams- en kipgerechten op de Ethiopische kaart. De enigszins zure smaak van de pannenkoek gaat uitstekend samen met deze kruidige gerechtjes. De Ethiopische keuken is een smaakvolle aanrader!

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws