Ingrediënten (2 personen)
4 sneetjes meergranenbrood
2 takjes basilicum
10 sprietjes bieslook
3 eieren
2 eetlepels melk
50 gram geraspte (Hollandse geiten)kaas
versgemalen peper
2 eetlepels boter
2 geroosterde paprika’s (uit pot)
50 gram gemengde sla of kropsla in stukken gescheurd
2 takjes verse basilicum, in reepjes
Bereiding
Begin met de omelet. Hak hiervoor 2 takjes basilicum en de bieslook fijn. Klop de eieren los met melk, kaas, kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak. Smelt 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet. Snijd 2 geroosterde paprika’s in repen. Bestrijk de sneetjes brood dun met boter en leg ze op 2 borden. Verdeel de sla erover. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met de reepjes basilicum.