Ingrediënten (4 personen)
250 gram witte champignons
4 lente-uitjes
50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten
2 eetlepels verse limoensap
1 limoen
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
2 eetlepels bieslook, fijngesneden
zeezout
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Snipper de lente-uitjes. Meng voorzichtig de champignons en uitjes in een grote kom met het limoensap, de bieslook en peterselie. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Verdeel de champignonsalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Strooi daarna de Parmezaanse kaas over en om de salade. Bestrooi de salade nog met een klein beetje peper en serveer met een kwart limoen.