Protest tegen lunchroom Roermond

9 december 2014
Protest tegen lunchroom Roermond

Roermond is binnenkort misschien een lunchroom rijker waarin mensen met een verstandelijke beperking bijdragen aan het bereiden van
de gerechten die er geserveerd zullen gaan worden. Buurtbewoners zijn daar niet blij mee en zijn een handtekeningenactie gestart. Dat meldt de Limburge omroep L1 op haar website.

~Foto: Sheila Janssen wordt geïnterviewd door de Limburgse omroep L1 over de kwestie.~

*Aantasting woongenot*
De bewoners zouden vrezen dat hun woongenot aangetast wordt doordat er een lunchroom met verstandelijk beperkten in de wijk gevestigd is. Sheila Janssen, vestigingsmanager van Brownies & Downies Roermond, laat zich er niet door uit het veld slaan en gaat door met haar onderneming. Volgens haar zouden sommige buurtbewoners niet alleen vrezen dat hun woongenot en de waarde van hun woning kelderen. Ook zou er wantrouwen zijn naar de kwaliteit van het eten. De bewonersvereniging zegt zelf dat er een geheel andere reden is voor het protest. Er zou sprake zijn van een ander bestemmingsplan voor de beide verdiepingen waarop de zaak gevestigd wordt. De gemeente is door de buurtbewoners en ondernemers om een verklaring gevraagd.

"*Meer lezen over Brownies & Downies? Klik hier!*":http://www.lunchroom.nl/?q=brownies+en+downies&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws