Petitie voor en stormloop bij lunchroom

7 januari 2014
Petitie voor en stormloop bij lunchroom

Lunchroom Otten, al 43 jaar een begrip in Den Haag, moet van de gemeente wijken. Door onderneemster Corine van den Houten uit Rotterdam is een petitie op poten gezet en is opgeroepen om massaal
uit protest te gaan lunchen bij de Haagse eetgelegenheid.

*Handtekeningenactie*
De "petitie 'LUNCHROOM OTTEN een begrip, moet blijven' is inmiddels meer dan 4.600 keer ondertekend":http://www.petities24.com/lunchroom_otten_een_begrip_moet_blijven. SBS6-programma Hart van Nederland besteedde aandacht aan de kwestie en vroeg burgemeester van Den Haag, Josias van Aartsen, voor de camera of de gemeente, ondanks gelijk van de rechter, niet de hand over het hart kon strijken. De enige directe toezegging van de burgervader was dat hij met de wethouder een broodje bij Otten komt eten.

*80 centimeter*
Onderwerp van twist "is de herinrichting van de Haagse Markt. De gemeente Den Haag gaat het plein renoveren":http://www.lunchroom.nl/nieuws/lunchroom-otten-moet-na-40-jaar-wijken-10430/. In de nieuwe plannen steekt Lunchroom Otten 80 centimeter uit over de nieuwe looppaden op de markt. Dit is voor de gemeente teken dat Lunchroom Otten, al vier generaties in de familie, moet wijken.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws