Ingrediënten (4 personen)
Hollandse garnalen
500 g witte asperges
sap van 2 sinaasappels
3 eetlepels rijstolie
50 g kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
40 g rucola
Bereiding
Schil de asperges en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges 5 minuten en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna goed uitlekken en afkoelen. Kook in het sinaasappelsap in 4-6 minuten in. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Schep in een kom de spinazie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden. Meng 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade.