Stichting stimuleert duurzame lunch

8 mei 2012
Stichting stimuleert duurzame lunch

Stichting Professional Passionates gaat ook dit jaar het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren. Thema is een duurzame lunch.

Tijdens de Sustainable Hunt laten jonge professionals zien hoe een duurzame lunch eruit kan zien.

*Weinig voor de lunch*
Ervaren 50 CEO's gaan samen met een jonge professionals kijken hoe een duurzame lunch eruit kan zien. "Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf", vindt Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

*Happy Test*
Tijdens het evenement worden deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de 'Happy Test', ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner.

*Topkok François Geurds*
De organisatie van dit initiatief brengt op deze dag ook het belang van gevarieerd eten onder de aandacht door het trainen van koks. Hiertoe wordt samengewerkt met Stichting Variatie op de kaart. Topkok François Geurds van Restaurant Ivy in Rotterdam zal als voorzitter van de jury de gerechten beoordelen die de finalisten koken, presenteren en toelichten. De winnaar mag een stage volgen bij restaurant The Waterside Inn in de buurt van London.

*Electric Rally*
Vorig jaar organiseerde de stichting de Electric Rally. 50 CEO's en BN'ers legden samen met jonge professionals in elektrische auto's een parcours af om zo de mogelijkheden van een duurzaam autobeleid te tonen. Ook dit jaar wil de stichting het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren.

*Op de foto* Deelnemer aan het evenement Electric Rally (2011). Thema was duurzaam autobeleid.

Overig nieuws