Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De Foodservice Fair, bedoeld voor de totale foodservicemarkt, staat dit jaar volledig in het teken van de eigen smaak van managers, ondernemers en koks. En daarvoor biedt Deli XL op de beurs alles wat de vakman nodig heeft. Natuurlijk ook met informatie en inspiratie over duurzaam ondernemen.
*Volop verantwoord*
Onder het thema Proef je eigen smaak brengt Deli XL op de beurs MVO-vragen en MVO-oplossingen bij elkaar. Zo vinden managers uit de zorg concepten en advies over het verhogen van de gastvrijheid. Ook krijgen koks inzicht in het totale verantwoorde assortiment en proeven ze van het beste op het gebied van verantwoord vers, convenience, wijnen en koffie. Daarnaast demonstreren veel aanwezige leveranciers op hun stand en in workshops innovaties en nieuwe duurzame producten.
*Het ondernemen staat centraal*
De laatste beursdag, woensdag 15 september, staat helemaal in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op die dag organiseert Deli XL van 13.00 14.30 uur het MVO-seminar Het Ondernemen centraal. De laatste jaren is MVO veelvuldig het onderwerp van gesprek geweest. Met name de principiële kant en de rol die leveranciers kunnen spelen, werden veelvuldig over het voetlicht gebracht. Maar vaak wordt vergeten dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral ook gewoon Ondernemen is. Tijdens het seminar bieden vier aansprekende sprekers, vanaf vier zeepkisten dat inspirerende perspectief.
*Topsprekers tijdens MVO-seminar*
De sprekers die Deli XL heeft vastgelegd zijn niet de minsten. Zo spreekt trendwatcher Justien Marseille over de huidige en vooral toekomstige trends in duurzaamheid. Geert Burema, chef-kok bij Restaurant Merkelbach in Amsterdam, vertelt over eerlijkheid en aandacht in zijn keuken. Ook speelt horecaondernemer Vincent Kroon van Viqh wijnbar in Haarlem open kaart over wat duurzaamheid hem als ondernemer nu daadwerkelijk brengt. Het vierde podium fungeert straks als open podium, onder leiding van Suzanne van der Pijl, partner bij Schuttelaar & Partners. Zij presenteert de resultaten van enkele stellingen die zijn voorgelegd aan beursbezoekers en gaat in gesprek met sprekers en publiek. De toegang tot het seminar is vrij voor iedereen die de Deli XL Foodservice Fair bezoekt.
*Registratie en openingstijden*
Voor eenvoudige en snelle toegang tot de Deli XL Foodservice Fair 2010 kunnen bezoekers zich registreren op www.delixl.nl/foodservicefair. De beurs vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn en is maandag 13 september geopend van 11.00 21.00 uur en op dinsdag 14 en woensdag 15 september van 11.00 18.00 uur.
~Thijs Jacobs~
Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair
10 september 2010