Vanaf 2025 kunnen gasten de hele dag door ontbijten op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Ondernemer Jaap van Wijck neemt per 1 januari het huidige Chalet Bergrust over. Het succesvolle ‘all day breakfast’ concept van dagzaak 'Van Wijck' in Wyck wordt uitgebreid naar de andere kant van de Maas. Naast ontbijt kunnen de gasten straks ook de hele dag door genieten van koffie, uitgebreide lunch, homemade softijs, take away en borrel.
Dagzaak 'Van Wijck' startte in 2017 in stadsdeel Wyck en is sinds de opening succesvol. Eigenaar en chef Jaap van Wijck bracht met zijn concept de ontbijtcultuur naar de Limburgse hoofdstad. De kracht van 'Van Wijck' is de toegankelijke sfeer, de gerechten en drankjes met oog voor detail en vol verse ingrediënten, de samenwerking met lokale leveranciers en de continue vernieuwing.
Vakwebsite Lunchroom sprak in december 2023 met Jaap van Wijck voor de rubriek 'Ondernemen in...'. Van Wijck deelde waarom hij ervoor heeft gekozen een dagzaak te openen. “Ik heb jarenlang professioneel gekookt, ook op sterrenniveau, in Nederland, Zuid-Frankrijk en in België. In Nederland werkte ik onder andere in restaurant Les Salons in Château St. Gerlach. Na een tijd dacht ik ‘Ik ga het helemaal anders doen’. Mijn plan was om op een A-locatie een dagzaak te starten met ontbijt, lunch en alles erop en eraan." Lees het hele interview hier terug.
Jaap van Wijck: “Met deze nieuwe buitenlocatie bieden we inwoners uit Maastricht, maar ook dagjesmensen en toeristen de kans om buiten de stad puur te genieten van heerlijk eten en drinken. Op zijn ‘Van Wijcks’, maar dan met prachtig uitzicht én midden in het groen.”
Maastricht Hospitality Award
Onlangs won Van Wijck de Maastricht Hospitality Award 2024. Van Wijck: “Een prijs om trots op te zijn! Deze erkenning geeft ons alle vertrouwen in de toekomst. Van Wijck biedt toegevoegde waarde aan de stad, die wordt alleen maar groter met een tweede locatie op de Sint-Pietersberg.”
Wanneer 'Van Wijck' op de Sint-Pietersberg opengaat en in welke vorm is nog niet bekend. Achter de schermen worden een verbouwing en organisatorische zaken voorbereid.
Fotografie: Tessa Steinmann
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.