|
De Colombiaanse chef Juan Manuel Barrientos -bedenker en oprichter van de Colombiaanse restaurantketen El Cielo- vindt inspiratie in de neurowetenschappen. Doel is dat het eten alle zintuigen moet prikkelen. Hij toont een proeve van zijn kunnen op Folie Culinaire, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie (10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht). Niet alleen de kookkunst van ‘Juanma’ is inspirerend. De Colombiaanse chef heeft een hoger doel. In het door oorlog verscheurde land wil hij vrede stichten. Een deel van het geld dat hij met zijn restaurants verdient, gaat naar de stichting ‘Elcielo Para Todos’. Die stichting bekostigt de culinaire opleiding van zowel ex-militairen als oud-guerrillastrijders. Per jaar worden er ongeveer tweehonderd mensen opgeleid. Enkele van deze koks werken nu samen in zijn keuken. Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. |