Chefs Unilever presenteren desserts in 3D

22 november 2010
Chefs Unilever presenteren desserts in 3D

Bijna ieder gerecht is ruimtelijk en daarmee driedi-mensionaal. Maar de 3D-techniek gebruiken die we kennen uit onder meer de televisie en filmwereld om gerechten in de horeca te presenteren, daar had nog niemand aan gedacht. De chefs van Unilever Foodsolutions kwamen op het idee om mensen een rood/blauw 3D-brilletje op te laten zetten en desserts te presenteren op een voorbewerkte placemat.

*Echt of nep?*
Op de placemat staan borden klaar voor drie mini-desserts van het merk Alsa. Ook is er een schaaltje met wat chocolaatjes en een schoteltje voor een kopje koffie. Door het brilletje op de zetten verandert de placemat in een 3D-wereld waarop de desserts worden gezet. Waar kun je je lepel neerleggen, wat is echt en wat niet? Zijn de chocolaatjes echt eetbaar of onderdeel van de placemat?

*Waanzinnig*
"Simpel en toch waanzinnig", was de eerste reactie die werd gehoord rijdens de presentatie van 3D-desserts als onderdeel van een demonstratie met als thema 'Masterclass Patisserie'.

~Frank Lindner~

Overig nieuws