Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Auteur: Redactie
Opening 29 oktober 2024
Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hiervoor hebben zij hun Rolph’s Deli, op dezelfde locatie, getransformeerd tot een sfeervolle moderne Franse bistro waar de gast terecht kan voor ontbijt, lunch, diner en cocktails.

Het restaurant is gevestigd aan de Otto Reuchlinweg 974 op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. De honderd vierkante meter grote zaak biedt plaats aan 38 gasten en heeft een open keuken en een terras.

In de intieme bistro komen sfeer, gezelligheid, Franse culinaire verfijning en Rotterdamse gastvrijheid samen. Ondernemers en levenspartners Chantal de Raaf en Rolph Hensens voerden op dezelfde locatie sinds 2018 al hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli. Daarnaast waren zij vanaf 2014 eigenaar van toprestaurant HMB in Rotterdam, dat ze in de zomer van 2024 verkochten.

Een tikkeltje eigenwijs

De vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten van Rolph’s Deli zijn gebleven en aangevuld met een toegankelijke dinermogelijkheid onder de naam Le Petit Restaurant. Vanaf 17.30 uur kunnen gasten genieten van een Franse bistrokeuken met gerechten gemaakt van verse, hoogwaardige ingrediënten.

Rolph Hensens: “Hier koken we op een ander niveau dan in HMB. Ik noem het ‘bistro-plus’ gerechten met pure, eerlijke en smaakvolle ingrediënten. Onze keuken is verfijnd, zonder ingewikkeld te zijn. Maar ook een tikkeltje eigenwijs, want dat past helemaal bij ons én bij Rotterdam.”

Moderne en klassieke bistrogerechten

Op de regelmatig wisselende à la carte (avond)kaart van Le Petit Restaurant worden moderne bistrogerechten als rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado en ceviche van hamachi afgewisseld met meer traditionele gerechten als salade niçoise, steak tartare, oesters, carpaccio, entrecote, sliptong en gevogelte met zuurkool. Daarnaast zijn ook bistroklassiekers als uiensoep en boeuf bourguignon op de kaart te vinden. Voorgerechten doen ongeveer tussen de 10 en 22 euro, hoofdgerechten tussen de 20 en 40 euro en desserts rond de 13 euro.

Warme bistro in art-deco-sfeer

De afgelopen weken is de zaak getransformeerd naar een warme bistro in art-deco-sfeer. Eyecatchers zijn de vloer in het opvallende geometrische patroon en de bronstinten die terugkomen in de wandbekleding, stoffering van stoelen en banken, lampen en details van de tafels. Chantal de Raaf: “Het geeft de zaak een intieme sfeer. En als we ’s avonds de tafels voorzien van linnen en indekken met servies en een sfeervol lampje, dan wordt het nog meer cosy. Door de kleinschaligheid en omdat we er in principe ’s avonds allebei zijn, kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en onze gasten een unieke eetervaring geven. Dat is ook wat we sinds de opening op 23 oktober van onze gasten horen en daar zijn we heel blij mee.”

Wijnen & cocktails

De liefde van Chantal en Rolph voor goede wijnen wordt weerspiegeld in hun wijnkaart. Die bevat grotendeels Europese wijnen, met de nadruk op Frankrijk en Italië. Vinoloog Chantal de Raaf: ”Er is een ruim aanbod wijnen onder de 50 euro en wie een topwijn wil drinken kan ook goed uit de voeten. Er zijn veel wijnen per glas verkrijgbaar en met behulp van het Coravin-systeem kunnen we ook duurdere wijnen per glas aanbieden. Eigenwijs als we zijn, serveren we champagne niet in flûtes, maar in coupes. Verder maken we veel werk van cocktails en mocktails, die we zowel overdag als ’s avonds aanbieden.”

Overig nieuws