Champignonwrap met tonijn

3 december 2010
Champignonwrap met tonijn

De wrap leent zich prima als basis voor zowel warme als koude lunchgerechten. De wrap is daarnaast lekker licht en niet overheersend van smaak, dus zeker goed in combinatie met de toch vaak overheersende smaak van vis. De toevoeging van appel, tomaat en champignon zorgt voor een lekkere frisse bite.


Ingrediënten (6 personen)
250 gram verse champignons of kastanjechampignons
1 eetlepel olie
200 gram uitgelekte tonijn
2 appels
2 tomaten
1-2 eetlepels yogonaise
peper, zout
6 kant-en-klare tortilla’s

Bereiding
Maak de champignons schoon en snij ze doormidden.
Bak de champignons al omscheppend enkele minuten en giet het eventueel vrijgekomen vocht af. Laat de champignons vervolgens afkoelen.
Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
Was de tomaten, snij ze in stukjes en verwijder de zaadjes.
Schep de appel, de tomaat, zout, peper en yogonaise door de tonijn.
Schep ten slotte de gebakken champignons erdoor.
Verdeel de salade over de tortilla’s en rol ze op.
Snij de tortilla’s schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in.

Receptuur en foto: GroentenFruit Bureau, www.groentenenfruit.nl

Overig nieuws