Belgisch restaurant- en bakkerijconcept 'Le Pain Quotidien' opent eerste franchise in Nederland

Auteur: Redactie
Opening Franchiseketen 9 december 2024
Belgisch restaurant- en bakkerijconcept 'Le Pain Quotidien' opent eerste franchise in Nederland v.l.n.r. Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann, Henri & Diana Hochstenbag

Maastricht verwelkomt de eerste franchisevestiging in samenwerking met Henri Hochstenbag van Le Pain Quotidien, het iconische Belgische restaurant- en bakkerijconcept. De keten is een internationaal succesvolle franchiseformule en biedt gasten een warme, gezellige en informele sfeer. Het menu bestaat uit vers ambachtelijk brood en een breed scala aan biologische producten, ook geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Er zijn uitbreidingsplannen en daarom is Le Pain Quotidien op zoek naar ondernemende individuen met passie voor het concept en horeca-ervaring in onder andere Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven.

De nieuwe franchise in Maastricht wordt geleid door Henri Hochstenbag, eigenaar van (onder andere) het gerenommeerde café In den Ouden Vogelstruys, ook wel bekend als de 'Huiskamer van Maastricht'. "Als jongste zoon uit een traditioneel slagersgezin heb ik al vroeg geleerd wat hard werken betekent. Hoewel het slagersvak me altijd heeft aangesproken, was het de horeca die mijn hart echt veroverde. Met Diana aan mijn zijde hebben we in de loop der jaren verschillende horecazaken overgenomen, uitgebouwd en verkocht, zoals één van de bekendste cafés van Maastricht: Café In den Ouden Vogelstruys. Begin dit jaar hoorden we dat Le Pain Quotidien op zoek was naar franchisenemers in Maastricht. De formule kennen we al jaren: we bezochten vaak de vestiging in Luik. Daar genoten we van de iconische lange tafel, waar je als bourgondiër samenkomt met andere gasten en de tijd vergeet. Het idee dat zo’n concept perfect zou passen in Maastricht speelde al lang in onze gedachten. En nu hebben we de kans om dit te realiseren", vertelt Henri Hochstenbag enthousiast.

Uitbreiding naar Nederland

Na het succes van Le Pain Quotidien in Amsterdam en op internationale markten, zijn Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk, de countrymanagers van Le Pain Quotidien in Nederland, enthousiast om Maastricht te verwelkomen als de volgende bestemming. “Le Pain Quotidien biedt een unieke eetervaring die perfect past bij de charmes van Maastricht. We kijken ernaar uit om zowel locals als bezoekers van de stad te verwelkomen in onze nieuwe vestiging", aldus Altmann en Nieuwendijk.

Henri Hochstenbag, geboren en getogen in Maastricht, heeft zijn sporen verdiend in de horecawereld. Met zijn passie voor kwalitatief hoogstaande producten en gastvrijheid draagt hij in de Limburgse hoofdstad bij aan het verder versterken van de missie van Le Pain Quotidien; het bieden van een plek waar mensen kunnen genieten van gezonde, verantwoorde gerechten in een warme en uitnodigende sfeer.

De opening staat gepland voor de eerste helft van 2025. Om dit te realiseren, is Le Pain Quotidien op zoek naar de perfecte locatie met terras. "We zoeken een ruimte die onze warme en gastvrije sfeer kan omarmen en waar we onze gasten kunnen verwennen met de bekende broden en Le Pain Quotidien gerechten: ambachtelijke tartines (belegde boterhammen), soepen, smaakvolle quiches, patisserie en ontbijtopties, allemaal bereid met de beste ingrediënten", aldus Altmann.

Overig nieuws