19 jaar geleden in Lunchroom: La Mano Maestro

Auteur: Redactie
1 maart 2021
19 jaar geleden in Lunchroom: La Mano Maestro

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.

Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een verhaal dat we plaatsten in 2002. In Den haag bezochten we Alfred Moyet de Koe, die daar zijn lunchroom La Mano Maestro liet zien. 

In het interview vertelt Alfred over koffie, want zijn zaak staat in het teken van het zwarte vocht. Er zijn dertien soorten koffie beschikbaar in deze lunchroom. Hoe staat het eigenlijk met de Nederlandse koffiementaliteit? Alfred: "Nederlanders accepteren te vaak slechte koffie. Als je naar een horecagelegenheid gaat, zie je dat alle aandacht en verzorging op de gerechten gericht is. Krijg je echter een koffie, espresso of cappuccino die niet goed is, dan is dat een afknapper, aangezien je met díe smaak in je mond huiswaarts keert."

Dossier

Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

LU21Jaar

Overig nieuws