Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

Auteur: redactie
Nice 'n Easy 1 oktober 2020
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen.

Drie jongelui die hun job als advocate, auditor en logistiek verantwoordelijke opzeggen om een eigen seafood bar te beginnen: je moet het maar doen An-Sofie Van Herp (31), haar broer Vincent (28) en hun goede maat Bram De Merlier (33) hebben er ondertussen hun eerste weken opzitten. De seafoodbar Je m’en Fish aan het Koophandelsplein is nog geen maand open, dus je zou hen enkele beginnersfouten met plezier vergeven. Maar ze zijn er niet, die fouten. Hun hele concept klopt, je waant je zo in het zuiden met wat zij met vis, zeevruchten en biologisch brood op tafel toveren. Ongedwongen, ongecompliceerd en buitengewoon lekker.

De fascinatie voor vis en zeevruchten liep het drietal op tijdens hun talrijke reizen naar Zuid-Frankrijk. “Die keuken wilden we overbrengen naar Gent, maar dan in een eigen jasje”, zegt Bram. “We serveren vis op een hippe en onconventionele manier, met een twist. Zo staan er PUR PAIN broodjes met kreeft, oesters met bloody mary en een broodsalade met zeegroenten op het menu. We wilden weg van het idee dat zeevruchten steeds chique en duur moeten zijn. Bij ons vind je eerder seafood-streetfood in een ontspannen setting.”

Biobakkerij De Trog is voor hen de ideale partner. Het verpakte brood biedt hen de mogelijk steeds kwaliteitsbrood vooradig te hebben. Kraakvers na afbakken, een must als je weet dat ze bij ‘Je m’en Fish’ ook geen compromissen sluiten op de kwaliteit van de vis of de zeevruchten. https://www.jemenfish.gent/nl

Dit artikel maakt onderdeel uit van de themamaand Nice 'n Easy. Lees hier alle andere artikelen.

Blijf je graag op de hoogte?

Wekelijks het actuele en relevante nieuws over lunchrooms en dagzaken in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws