Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023 komt van Ferron in Heerenveen

Auteur: Juan Kort
Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023 komt van Ferron in Heerenveen V.l.n.r. Juan Kort (Lunchroom.nl), Joey Brem (chef), Tess van der Voort (medewerker) en Nunzio Daluiso (eigenaar)

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Heerenveen. De inzending van Ferron, de 'Avocado Nomadenkaas', werd door de jury unaniem verkozen tot het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

De prijs is op vrijdag 24 november door redacteur Juan Kort - van vaksite Lunchroom.nl - uitgereikt aan eigenaar Nunzio Daluiso.  Een opgetogen Daluiso: “Fantastisch, ik ben ontzettend trots op het team! Het waren spannende dagen, ik durfde het niet te geloven. Ik ben een sporter, ik wil alleen maar winnen. ” Bij Ferron aan de Lindegracht in het Friese Heerenveen genieten liefhebbers van lunch, aperitieven en proeverijen.

Daluiso is de bedenker van het broodje. "In een Turkse supermarkt kwam ik een blik met Turkse nomadenkaas tegen. Thuis kwam ik erachter dat het een fantastische kaas is. Ik ben Italiaans, en gasten verwachten daardoor Italiaanse ingrediënten bij ons. Maar Ferron heeft mediterrane invloeden. We serveren bijvoorbeeld Libanees brood, Marokkaanse wijn en deze specifieke kaas. Die culturen breng ik hier samen. Ik verbind een typisch Zuid-Italiaans broodje met Nederlandse rode kool en Turkse kaas. Drie culturen in één broodje. Het staat vanaf dag één op de menukaart.”

De jury was vol lof over het vegetarische broodje: “Het afgebakken brood, Puccia pugliese, is besmeerd met pompoenolie en zelfgemaakte crème van zoete aardappel. Dat lijkt niet bijzonder, maar het geeft nét even de aangename afwisseling die zorgt voor een brede smaakbeleving.” Volgens de jury zijn het deze kleine dingen die het doen. In het winnende broodje zijn ook de overige ingrediënten van cruciaal belang: “De ingelegde rode kool staat garant voor dominante, aardse smaakindrukken; deze worden verfrissend in toom gehouden door de accorderende tomaat. De Franse keuken meldt zich via de mesclun. De juryleden waarderen de combinatie avocado-nomadenkaas. Rijke smaken en in goede harmonie. Een straaltje mediterrane zonneschijn brak door op het broodje door gebruik van de pul biber, tijm en oregano.” De jury concludeert: “Het Broodje Avocado Nomadenkaas is een eigentijds, origineel broodje en de terechte winnaar van Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023 van Nederland.”

Bekijk hier de receptenlijst en de bereidingswijze.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. De vakjury beoordeelde de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie, gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van het brood en uiteraard de smaak. De prijs heet niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws