Je hebt gezocht op: vegan

Zoek de samenwerking op
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn...

Winnaars van de Horecava Awards 2025 zijn bekend
Maandag markeert een feestelijk moment tijdens de opening van Horecava 2025: de uitreiking van de Horecava Awards. Voor de ogen van een enthousiast pu...

De eerste 100 dagen van Udo Delfgou, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland
Op 1 oktober is Udo Delfgou gestart als algemeen directeur bij Koninklijke Horeca Nederland. Met zijn ervaring in de non-foodsector en zijn verbinde...

Belgisch restaurant- en bakkerijconcept 'Le Pain Quotidien' opent eerste franchise in Nederland
Maastricht verwelkomt de eerste franchisevestiging in samenwerking met Henri Hochstenbag van Le Pain Quotidien, het iconische Belgische restauran...

Lucas Vermeulen: voor iedereen een plekje onder de zon!
In onze lunchroom en voor de bakkerij hebben we al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons team. Dit omdat we gingen zoeken hoe we de...

De genomineerden voor de Horecava Awards 2025 zijn bekend!
De genomineerden voor de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award zijn bekend. Deze prijzen zetten de slimste innovaties en meest...
6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025
Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...

Dit zijn de meest vega-friendly steden van Nederland
We zijn allemaal bewust dat we onze planeet moeten beschermen, waardoor we steeds meer op zoek zijn naar ecologische alternatieven zoals elektrische a...

Lucas Vermeulen: Investeren in (werk)geluk!
Laatst ontmoette ik een spreker: Erik Bemelmans. Hij sprak als Executive Director van EHERO, Erasmus Happiness Economics research Organisation. EHERO...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging en kijkt naar de toekomst
De vernieuwde vestiging van franchiseketen Eazie is onlangs heropend. Hiermee ligt Eazie, the asian good food bar, op koers om in drie jaar tijd door...

Lucas Vermeulen: Family First
Het is hoogseizoen in Heusden en dat betekent in ons familiebedrijf ‘alle zeilen bijzetten’, maar het is ook vakantietijd voor ons team. W...
Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS
22 juni opent Who Ayam officieel haar deuren naast Utrecht Centraal Station. Dit nieuwe restaurant biedt gezonde, voedzame fusiongerechten die gasten...
Lucas Vermeulen: je voetafdruk verkleinen en je maatschappelijke impact vergroten
Heb je je ooit afgevraagd wat de ecologische voetafdruk van je lunchroom is? Het is een vraag die we ons pas de laatste decennia zijn gaan stellen, me...
Anouk Robben: “Ik doorbreek die associaties”
Ondernemen in Arnhem. Anouk Robben en haar dagzaak Koek van Nouk in Arnhem hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allebei jong. Koek...

Column Lucas Vermeulen: brood is de moneymaker
In onze bakkerslunchroom staat natuurlijk brood centraal in al zijn diversiteit. Maar wij leveren vanuit onze eigen bakkerij ook veel aan andere lunch...

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik
Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...
Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt
De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe lo...
Subway voert grootste menuwijziging in 58 jaar door
Subway, ’s werelds grootste broodjesketen, bekend om zijn verse en gepersonaliseerde sandwiches, zet een nieuwe stap in de culinaire ervaring me...
Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Column Lucas Vermeulen: Duurzaamheid als besparingstool
In het eerste kwartaal staat bij ons de omzet, en daarmee het resultaat, altijd wat onder druk doordat er niet veel feestdagen met extra omzet zijn, e...
Yasemin Ozkurt: “Het is een ‘showpiece’ voor op tafel”
Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Vijfde hoofdprijs voor Firma van Buiten tijdens Lekker Anders 2024
De kookwedstrijd Lekker Anders 2024 is gewonnen door Yarom Timmermans van Firma van Buiten in Delft. Hij pakte tijdens de Horecava alweer de vijfde ho...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

Starbucks® opent honderdste locatie in deze Nederlandse stad
Binnenkort opent Starbucks® een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel. Deze locatie zal de honderdste locatie van Starbucks in Nederland worden...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024
Ben jij trots op je vak en ben je benieuwd wat anderen van jouw culinaire creaties vinden? Dan hoor je thuis op het NK de Lekkerste tijdens de Horecav...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

Column Lucas Vermeulen: De crompouce is oude wijn in nieuwe zakken
Als je nog niet weet wat een crompouce is, heb je onder een steen geleefd. De TikTok hype is opgestart door een collega bakker, wie is mij niet bekend...

Column Bart van der Schoot: Heeft eatertainment de toekomst?
In eerdere columns heb ik vaker geschreven over de ontwikkelingen van de horeca. Food én non-food concepten, leisure bedrijven met horeca en an...

Inschrijving NK de Lekkerste 2024 geopend
De inschrijving voor het NK de Lekkerste 2024 is geopend. De wedstrijden vinden plaats tijdens de komende editie van de Horecava, van 8 tot en met 11...
Van der Valk International heeft meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België
Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. Hiermee zet VDVI een grote stap in...

Eerste vegan lunchroom van Almere krijgt nieuwe eigenaren
The Black Cockatoo wordt na vijf jaar overgenomen door twee enthousiaste ondernemers. De zaak was de eerste vegan lunchroom van Almere. Eind vo...

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf
Nu het toeristenseizoen ten einde komt, maken wij ons op voor de laatste stuiptrekkingen van deze periode. Voordat we worden ondergedompeld in de dece...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...