Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...
Je kent het wel: je wilt tijdens de sombere dagen in januari even naar de zon. Maar ja, waar schijnt deze zon nog. De natuur is van slag, het dus het...
Binnen de horeca wisselen de ontwikkelingen zich snel af. Het is een dynamische markt die vraagt om snelle reactietijden, anticipatie op situaties en...
In eerdere columns heb ik vaker geschreven over de ontwikkelingen van de horeca. Food én non-food concepten, leisure bedrijven met horeca en an...
Deze titel las ik vandaag afkomstig uit een onderzoek van de Rabobank. Het drong nu pas tot me door dat ik deze informatie al een keer eerder aangehoo...
Tijdens de zomervakantie willen veel mensen even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en stress. Hoewel vakanties altijd te kort duren, is het altijd...
De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is...
Wat een bizarre tijd was dat. De verschrikkelijke coronacrisis liet de hele wereld stilstaan. Franchisewinkels en restaurants gesloten of verplicht om...
Met de stijgende kosten ontstaat er in een razendsnel tempo een soort van squeeze in je bedrijf. Nog net bekomen van alle coronaperikelen en de volgen...
In feite zijn beide partijen gebaat bij een goede omgang en vastlegging van de spelregels van de formule. Want juist dan zijn er minder misverstanden...
Franchising is een populaire manier van ondernemen geworden voor lunchroomeigenaren. Voor franchisegevers biedt het model tal van voordelen, zoals het...