Themamaand maart: alles over energie

Auteur: Redactie
Themamaand energie 22 februari 2021
Themamaand maart: alles over energie

Op 13 oktober 2020 maakte premier Mark Rutte bekend dat de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Het is inmiddels ruim vier maanden geleden en nog altijd is er geen duidelijkheid over een heropening. Nog altijd bevriest het coronavirus de Nederlandse horeca.

Het energieniveau van de ondernemers wordt behoorlijk op de proef gesteld. Tegenslagen en het gebrek aan perspectief zijn energievreters. In de maand maart, de maand dat de lente begint, lees jij als horecaondernemer op deze website alles over nieuwe energie. Iedere week publiceert de redactie van Lunchroom twee informatieve en inspirerende verhalen over hoe jij als ondernemer op energie kan besparen en misschien wel belangrijker: hoe je nieuwe energie in de ondernemersgeest kan aanboren. 

Er komt een moment dat de horeca weer open mag. Met volle energie. In de maand maart lees je onder andere:

Een artikel met elf tips over hoe je op energie kan besparen zonder een investering te doen. Geld is niet voorhanden in de horeca. Met deze tips geef je geen euro uit en wordt wel bespaard.

Een interview met Sebastiaan Hooft, auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’. Hij vertelt wat nodig is om goede ideeën tot wasdom te laten komen. 

Een achtergrondverhaal over elektrisch bezorgen. Wat zijn de mogelijkheden, wat kost het? En wat levert het op?

Het energielabel. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Dit geldt ook voor (delen van) gebouwen met een horecafunctie. Wat is de invloed van een energielabel op de exploitatiewaarde?

Energieverbruik en fiscale voordelen. Heb je inzicht in het energieverbruik van je horecazaak en inzichtelijk of je gebruik kunt maken van fiscale voordelen? In dit artikel bieden we je inzicht in gemiddelden op het gebied van energiegebruik en delen we enkele vormen van fiscale voordelen met je.

Blijf op de hoogte

Iedere week twee verhalen op het gebied van energie. Houd de mailbox goed in de gaten en schrijf je hier alvast in om de nieuwsbrief te ontvangen.

Overig nieuws