Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

Auteur: redactie
Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘Bosbrietje’ van ’t Hof van Eten, Den Haag. Dit broodje was in 2015 het Lekkerste Lunchroombroodje.

’t Hof van Eten, Den Haag – Bosbrietje

Enkele flarden uit de juryrapporten: ‘De combinatie van kaas en fruit is fris en verrassend’, ‘Eén van de meest hanteerbare broodjes van de laatste jaren’ en ‘De verschillende smaken zijn zeer goed in balans’. Het broodje is op verschillende momenten door verschillende ‘mystery guests’ geproefd, en de constante kwaliteit heeft de jury overtuigd. Ook het gebruik van een luxe variant van de witte pistolet viel in goede aarde, net als het gebruik van vers fruit.

Ingrediënten (1 broodje)

1 rustieke pistolet
2 eetlepels aardbeienmousse (citroensap-aarbei-suiker-peperkorrels)
45 gram brie
20 gram bosbessen
20 gram frambozen
20 gram aardbeien
tuinkers
groene peperkorrels

Bereiding

Snijd de rustieke pistolet open en smeer de onderkant in met aardbeienmousse. Beleg daarop de brie. Leg het broodje daarna 3 minuten in de oven op 170 graden. Leg vervolgens op het warme broodje de gesneden aardbeien, bosbessen en frambozen. Garneer met tuinkers en gemalen groene peperkorrels.

Hoe doe je zelf mee?

Vul onderstaand aanmeldformulier in. Vergeet niet de prijs op de kaart, de naam van het gerecht, de naam van je lunchroom, een foto van het broodje en de receptuur en bereidingswijze mee te zenden (als pdf). Om de wedstrijd nog actueler te maken, mogen dit jaar ook bezorgbroodjes meedingen naar de award. Dit houdt in dat een broodje online aangeboden wordt en bezorgd kan worden.

Lukt het niet met het formulier, dan kun je je aanmelding ook per e-mail doen. Dit kan via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. 

Heel veel succes met je deelname. We kijken uit naar je inzending!

Overig nieuws