Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2014

Auteur: redactie
Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2014

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘Feel the Veal’ van lunchroom De Koffiepot in Hardenberg Dit broodje was in 2014 het Lekkerste Lunchroombroodje.

Lunchroom De Koffiepot in Hardenberg – ‘Feel the Veal’

Uit het jurycommentaar: ‘De winnaar van 2014 heeft de jury op alle fronten kunnen overtuigen. Naast de sublieme smaak viel ook de prijs-kwaliteitverhouding op. Voor € 6,50 krijg je een broodje waar veel aandacht en liefde in is gestopt. Meer dan dat zelfs: de ingrediënten zijn van topkwaliteit, de bediening is goed en deze lunchroom is gewoon goed bezig. Een zaak om in de gaten te houden!’

Ingrediënten (voor 1 broodje)

Een vers afgebakken broodje
Met rosé gebakken kalfsfricandeau
Mesclune sla
Gemarineerde kastanjechampignons
Ringetjes bosui
Zongedroogde tomaat
Truffelmayonaise

Bereiding

De kalfsfricandeau wordt 36 uur gemarineerd en vervolgens aangebraden en gegaard in de oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 54 graden. De kastanjechampignons worden gemarineerd in witte wijnazijn, olijfolie & Bourgondisch kruidenmengsel. De mayonaise is gemaakt van ingemaakte zomertruffel (tartufangelo).

Hoe doe je zelf mee?

Hoe doe je mee anno 2022?

Stuur een e-mail naar david.bakker@uitgeverijps.nl. Met daarin de volgende punten:

De naam van het broodje

Een of meerdere foto's van het broodje

Een lijst van de ingrediënten

De bereidingswijze 

De prijs van het broodje

De naam van de Lunchroom

Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. Heel veel succes met je deelname en sterkte in deze uitdagende tijden. We kijken uit naar je inzending!

Overig nieuws