In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Alkmaar. Dit broodje was in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje.
Elhorst Eten & Drinken, Alkmaar – ‘Doe Mij Die Maar’
Uit het juryrapport: ‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel.’ ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie makkelijk te eten.’ ‘De regionale oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto, wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is.’ ‘De smaak van Doe Mij Die Maar is rijk.’ ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog.'
Ingrediënten (4 broodjes)
Bereiding
Snij 4 plakken wit tramazzino-brood dwars door de breedte en besmeer ze met de pesto verde. Doe er naar smaak voldoende gemengde sla of mesclum op en leg er dan voldoende carpaccio op. Strooi naar smaak de gesneden Old Alkmaar en de pijnboompitten op de carpaccio. Rol het brood op, snij het door en presenteer het aan een lange pen. Als alternatief kunt u ook een satéprikker gebruiken en het brood op een bord presenteren.
Hoe doe je mee anno 2022?
Stuur een e-mail naar david.bakker@uitgeverijps.nl. Met daarin de volgende punten:
De naam van het broodje
Een of meerdere foto's van het broodje
Een lijst van de ingrediënten
De bereidingswijze
De prijs van het broodje
De naam van de Lunchroom
Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. Heel veel succes met je deelname en sterkte in deze uitdagende tijden. We kijken uit naar je inzending!
De route
De inzendtermijn sluit op vrijdag 7 oktober 2022 om 12.00 uur. De genomineerden worden op dinsdag 11 oktober 2022 in de loop van de dag bekend gemaakt via deze website, de nieuwsbrief en social media. In de periode van donderdag 13 oktober 2022 tot en met woensdag 2 november 2022 worden de genomineerde broodjes onaangekondigd geproefd door de vakjury. De winnaar wordt op vrijdag 4 november 2022 bekendgemaakt via de kanalen van Lunchroom.
De prijs
De prijs bestaat uit een oorkonde, een schaal, champagne, media-aandacht en eeuwige roem. In de vakbladen en de websites van Uitgeverij PS: bv wordt uitgebreid redactioneel aandacht besteed aan de winnaar en zijn/haar creatie.
LLBwinnaars