Sligro krijgt de eerste van 25 nieuwe elektrische vrachtwagens geleverd

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 12 juni 2023
Sligro krijgt de eerste van 25 nieuwe elektrische vrachtwagens geleverd Bas van Heertum van BAS Trucks Veghel (rechts) en Koen Slippens van Sligro Food Group (links)

In het duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group is de verduurzaming van transport een belangrijk onderdeel. Al enkele jaren wordt door Sligro geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor distributie naar de horeca in een stedelijke omgeving. Van kleine bestelauto en klassieke vrachtauto tot een geavanceerde wegtrein voor de binnenstad. Met de levering van de eerste van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s wordt een volgende stap gezet.

Speciaal gebouwd

Dit zijn geen standaard vrachtwagens, ze zijn specifiek gebouwd en samengesteld voor geconditioneerde leveringen aan horecabedrijven en bedrijfscateraars. Met daarbij veel aandacht voor de ergonomie en veiligheid van de chauffeur en zijn omgeving.

Amsterdam

De vrachtwagens gaan rijden naar Sligro-klanten binnen de Ring van Amsterdam. Later dit jaar worden nog eens 24 elektrische vrachtwagens geleverd en samen met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Dat gebeurt vanuit de zogeheten ‘BS Amsterdam’, het Sligro distributiecentrum aan de rand van de stad. Op die locatie is onlangs een geheel nieuwe laadinfrastructuur aangelegd, noodzakelijk om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. Daarmee is Sligro klaar voor de ambitieuze plannen van de stad Amsterdam waar vanaf 2025 uitstootvrije zones gelden voor onder andere nieuwe vrachtauto’s.

Eigen transportbedrijf

De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport, een nieuw bedrijfsonderdeel náást de vaste transportpartners waarmee al jaren wordt samengewerkt. Hiermee heeft Sligro zelf de regie over haar verduurzamingsambities, het tempo waarin die gerealiseerd worden en met welke middelen. De chauffeurs van de nieuwe elektrische vrachtwagens komen in dienst bij Sligro Food Group Transport.

Overig nieuws