Poké Perfect zet CO2-uitstoot op de kaart

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 6 januari 2023
Poké Perfect zet CO2-uitstoot op de kaart

Wie de menukaart bekijkt van Poké Perfect, bekend van de gezonde poké bowls, ziet daarop vanaf nu ook de CO2-uitstoot van alle signature bowls. In samenwerking met het Zweedse bedrijf Klimato heeft Poké Perfect de CO2-uitstoot per maaltijd inzichtelijk gemaakt.

Deze wordt bij elk gerecht weergegeven door een eigen klimaatlabel. Voor de Build Your Own Bowl, waarbij klanten zelf hun bowl samenstellen, kan de uitstoot op de website uitgerekend worden.

De voedingsindustrie is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hoewel Poké Perfect op dit moment al 44 procent minder uitstoot dan het wereldwijde maaltijdgemiddelde, gaan de ambities verder. Het in kaart brengen van de CO2-uitstoot per bowl en klanten bewust maken van hun keuzes, is een eerste stap in het Poké Perfect Impact Plan. Het bedrijf wil met het plan de uitstoot van het hele bedrijf inzichtelijk maken, om vervolgens samen met leveranciers naar een zo duurzaam mogelijke onderneming te werken.

Transparant

Quinta Witzel, mede-eigenaar van Poké Perfect: "Als culinair ondernemer weet ik veel van voeding. Ik weet wat goed voor je is en wat niet. Maar waar ik eigenlijk veel te weinig van wist, was de impact die ons eten precies heeft op de wereld. Hoeveel CO2-uitstoot veroorzaakt een kip, of een zalm of komkommer? In de huidige wereld is het eigenlijk gek dat dit nergens inzichtelijk is, terwijl we weten dat mensen zich steeds bewuster zijn van hun CO2-voetafdruk. We willen daarom niet belerend, maar wel transparant zijn."

Poké Perfect biedt haar klanten de mogelijkheid om de klimaatimpact van hun bowl te compenseren. De compensatie van € 0,25 per bowl wordt in zijn geheel geschonken aan twee initiatieven die de wereld vergroenen en daarmee CO2 uit de lucht halen: Trees for All en Justdiggit.

Overig nieuws