Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”

Auteur: Silke Onink
Lekkerste Lunchroombroodje 11 augustus 2023
Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”

De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. Ook dit jaar kunnen lunchroomondernemers hun favoriete broodje insturen voor de award. In 2022 won Stephen Nieuwenhuis van Copper Branch met het broodje Copper Power. De redactie van het vakblad Lunchroom sprak Stephen over het winnen van de award en de stand van zaken bij Copper Branch.

Copper Branch opende in 2021 de deuren aan de Steenweg in Utrecht, een jaar later opende de tweede vestiging in Rotterdam. “Het gaat goed, we zijn heel blij. Toen wij de award mochten ontvangen hadden wij net een tweede restaurant en dit ging zo goed dat we nog een nieuw restaurant hebben geopend, in Almere”, Stephen Nieuwenhuis vertelt enthousiast vanuit de nieuwste vestiging van Copper Branch. “We groeien dus lekker door. Je ziet dat er steeds meer gasten op ons concept afkomen. Aan het begin dachten veel voorbijgangers dachten ‘Wat is dat nou, Copper Branch? En wat betekent die naam?’. Vervolgens komt de gedachte ‘Plantbased Powerfood’, wat is dat?’ Dan merk je dat er veel mensen nieuwsgierig zijn naar het concept.”

Deze nieuwsgierige gasten zijn welkom bij Copper Branch voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor de koffie of een relaxte borrel. De teams van de restaurants vinden het heel fijn om te zien en horen dat gasten positief verrast zijn. “Ze komen er dan achter dat plantaardig eten lekker is. Veel mensen hebben een laag verwachtingsniveau over plantaardig, er wordt al snel gedacht aan een standaard sojaburger of een moeilijke rode bietenburger. Dit terwijl er ondertussen ontzettend veel lekkere opties zijn, waarvan ik wel durf te zeggen dat wij de lekkerste hebben.” Bij Copper Branch kijkt het personeel extra kritisch naar de ingrediënten die gebruikt worden. “Het moet kwaliteit hebben en echt lekker zijn, anders komt het niet op de kaart en veroveren wij ook niet Nederland en de hele wereld. Iedereen is betrokken bij het wel en wee in de wereld, iedereen gaat voor duurzaamheid en gezondheid. Maar op één, helemaal bovenaan, staat dat het lekker moet smaken. Als het niet lekker is komen gasten niet terug. Dat heeft voor mij de allerhoogste prioriteit.”

De teams van de restaurants worden daarom getraind om het eten en de gastvrijheid steeds beter te maken en hiermee Copper Branch te laten groeien. Ieder jaar opent Stephen een nieuw restaurant, dit jaar was dat Almere, en in 2024 zal de vierde Copper Branch de deuren openen. ‘Het lekkerste lunchbroodje van Nederland vind je bij ons!; zo luidt de website van het restaurant. Dit lekkerste broodje van 2022 kostte destijds 7,90 euro. Anno 2023 staat het broodje voor 8,90 euro groot op de menukaart.

Trotse winnaar

Niet alleen de website straalt de trots van Stephen uit, ook de award in Utrecht en een poster op het terras laten zien wie de winnaars zijn van Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022. “Hier komen gasten op af. Ze lopen langs het terras en staan ineens stil, lezen het bord en lopen dan toch naar binnen. Daarom heb ik ook de award die wij ontvingen laten namaken voor Rotterdam en Almere. Het bord waarop staat vermeld dat wij hebben gewonnen staat natuurlijk ook aan het terras bij alle vestigingen.”

De Copper Power is een van de bestsellers van het restaurant. Qua broodjes concurreert deze met de Copper Club, die ook 8,90 euro kost. Hoe dat komt? Dat legt Stephen uit. “Ik heb de Copper Club en de Power sandwich. Als gasten zien staan: gemarineerde Shiitake (zoals bij de Copper Power red.) dan denken ze ‘Oh, maar dat lust ik niet.’ Dat is het ingewikkelde, gasten zijn bij voorbaat bang voor een product en durven het dan niet te proberen. Vooral als het om geld gaat, dan kies je vaak eerder voor iets dat je kent. En als je kijkt bij de Copper Club: crispy ‘kip’, ‘bacon’, bearnaisesaus, tomaat, bladsla en maischips. Ja dat weet je gewoon, dat lust iedereen.” Gasten gaan snel voor de ‘safe option’. Het is de angst voor nieuwe dingen, of zoals het spreekwoord luidt: Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. “Daar helpt de award goed bij. Wanneer een autoriteit een award uitreikt, dan moet het wel goed zijn.”

De opvolger van 'Copper Power'?

Is jouw broodje de opvolger van ‘Copper Power’? Schrijf je nu in voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023. De inzendtermijn sluit op vrijdag 6 oktober om 12:00. Vervolgens worden de genomineerden op 11, 12 en 13 oktober bekendgemaakt via deze website, onze nieuwsbrief en social media. De winnaar wordt op vrijdag 24 november 2023 bekendgemaakt via de kanalen van Lunchroom.

Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. We kijken uit naar je inzending! Succes!

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws