New York Pizza, begonnen in 1993 in Amsterdam, heeft na een succesvol jaar in Nederland ambitieuze groeiplannen in België en Duitsland en gaat daarmee de landsgrenzen over.
Begin 2021 zijn vier Duitse en Belgische vestigingen in Leuven en Keulen geopend, daarmee worden de groeiambities van het bedrijf gerealiseerd om buiten Nederland de populaire pizza’s van New York Pizza te gaan verkopen. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 220 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers.
De bezorgdienst New York Pizza wil in 2021 richting de 10 vestigingen groeien in Vlaanderen. Op 28 december jl. is in Leuven de eerste New York Pizza vestiging geopend van België. In Duitsland gaat New York Pizza met een olievlek expansiestrategie voor Noordrijn Westfalen uitbreiden, door eerst in Keulen een goede voet aan de grond te krijgen. Naast de al langer bestaande New York Pizza vestiging in Keulen, was het nu het moment om in die stad afgelopen 28 december de tweede vestiging in Keulen te openen en gaat er begin maart een vestiging geopend worden.
Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Geïnteresseerden hebben zich gemeld voor nieuwe locaties, tevens is er voor nieuwe ambitieuze lokale franchisenemers ruimte om samen New York Pizza te laten groeien.
Het beste jaar ooit
New York Pizza is de grootste Nederlandse bezorgdienst, die dit jaar haar beste jaar ooit draait en nog steeds in bezit is van de eerste oprichters. In Nederland zag New York Pizza de omzet significant stijgen met zo’n 20% ten opzichte van afgelopen jaren. Dit jaar heeft New York Pizza het aantal bestellingen enorm zien oplopen.
Mede door corona, stegen het aantal als ook de groottes van de bestellingen. Er is een grote behoefte om ook thuis topkwaliteit pizza’s te kunnen consumeren en de uit eten beleving en gezelligheid in eigen huisomgeving te creëren. De pizza blijft qua prijskwaliteitsverhouding een voordelige optie ten opzichte van veel andere bezorgmaaltijden.
Philippe Vorst, CEO en oprichter van New York Pizza: "We hebben een goed jaar achter de rug, dat is prettig voor de resultaten en continuïteit van ons bedrijf, en ook om als team samen met alle ondernemers die bij ons zijn aangesloten aan het werk te kunnen blijven. Ons succes voelt ook dubbel omdat we tegelijkertijd veel andere horecaondernemers zien die in de huidige omstandigheden met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ik heb groot respect voor de creatieve wijze waarop ook deze ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen."