Meerderheid ondernemers Bakker Bart akkoord met nieuw conditiestelsel

Auteur: Redactie
Food Fastservice Ondernemen 25 maart 2022
Meerderheid ondernemers Bakker Bart akkoord met nieuw conditiestelsel

Meer dan twee derde van de ondernemers van Bakker Bart, de franchiseformule van Bart’s Retail, heeft zijn goedkeuring verleend aan een nieuw conditiestelsel en een nieuwe franchiseovereenkomst.

Tijdens een stemming onder toeziend oog van de notaris werd op de laatstgehouden Algemene Leden Vergadering van de franchisenemersvereniging Bart’s Franchise Orgaan (BFO) gestemd over een tweetal belangrijke zaken. Als eerste werd gestemd over de nieuwe franchiseovereenkomst welke geheel in de lijn van de Wet Franchise is opgesteld, als tweede werd gestemd over de invoering van een geheel nieuw conditiestelsel.

De nieuwe franchiseovereenkomst en het nieuwe conditiestelsel werden beide aangenomen met een ruime tweederdemeerderheid van stemmen.

De vraag om een nieuw stelsel kwam vanuit de franchisenemers. Bij het ontwerp voor het nieuwe conditiestelsel zijn als uitgangspunten geformuleerd: eenvoud, meer samenwerken en meer vertrouwen, transparantie, een andere verdeling van de vergoedingen, een ondernemende en sterker concurrerende formule, het vergroten van de gezamenlijke verdiensten, meer concentratie om betere inkoopcondities af te kunnen spreken en het behoud van een goede franchiseorganisatie.

In het nieuwe stelsel wordt de marge rechtstreeks doorgegeven aan de franchisenemer zonder opslagen op de inkoopprijs. De logistieke kosten worden via een apart budget berekend, waarbij het principe geldt dat de gebruiker betaalt via een stopprijs en een opslagpercentage. De franchisefee wordt door Bart’s Retail alleen berekend over de netto omzet.

Al met al hebben de franchisenemers nu samen met Bart’s Retail gezorgd voor een voor franchise in Nederland uniek modern transparant stelsel. Herbert Schalkwijk, CEO van Bart’s Retail: “In een mooie samenwerking met ondernemers en Bart’s Retail hebben wij een mijlpaal voor onze organisatie bereikt; een eenvoudiger stelsel dat volledig transparant is en waar het ondernemerschap voorop staat”.

De voorzitter van de franchisenemersvereniging BFO, Kay Beumers, is zeer tevreden met het behaalde resultaat: “Wij zijn trots en blij dat de franchisenemers in zeer ruime meerderheid een akkoord hebben gegeven en daarmee het vertrouwen in het bestuur en Bart’s Retail hebben uitgesproken. Samen zijn wij Bakker Bart, samen op weg de toekomst”.

Zowel het nieuwe conditiestelsel, als de nieuwe franchiseovereenkomst, is opgenomen in een convenant dat onlangs is getekend door Herbert Schalkwijk, CEO van Bart’s Retail B.V. en het bestuur van de franchisenemersvereniging Bart’s Franchise Orgaan.

FOTO: ondertekening van het convenant, Kay Beumers, voorzitter Bart’s Franchise Orgaan (l.) en Herbert Schalkwijk, CEO Bart’s Retail B.V. (r.)

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste lunchnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrief van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws