Na drie jaar wachten is de tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak afgelopen dagen succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal bezochten 9.000 professionals het vakevent op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem, dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de activiteiten. Exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”, zegt Corine Visser, hoofd van het event Bakkersvak en IJs-Vak.
Bakkersvak & IJs-Vak
De beurs voor ambachtelijk vakmanschap is al jaren de bron van inspiratie voor bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers. Corine: “Iedereen heeft even geduld moeten hebben, want door corona moesten we het vakevent meerdere keren verplaatsen. Maar het was het wachten meer dan waard. Het waren drie geweldige dagen vol inspiratie en waar de zintuigen van bezoekers continu geprikkeld werden. De laatste ontwikkelingen uit de bakkerij- en ijssector waren overal te zien, te ruiken, te horen, te proeven en te ervaren.”
Naast een uitgebreid aanbod aan producten en diensten bij de exposanten, konden bezoekers aanschuiven bij diverse presentaties en workshops. Ook vonden er traditiegetrouw meerdere vakwedstrijden plaats. Zo won Raoul Andriessen de Dutch Pastry Award 2023 met zijn showstuk in de vorm van een octopus. Niet alleen hij is vanaf nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team, maar vanwege het hoge niveau zijn ook Nick Banus (tweede) en Carlos Lennarts (derde) toegevoegd als aspirant-leden.
Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won de Gouden IJsspatel, tweede werd Koen Bouwman van ijssalon De Gebroeders in Bakel en als derde eindigde Jurgen de Vries van De Zoete Inval in Bodegraven. In totaal deden zestig ijssalons mee aan deze wedstrijd. De nummers één, twee en drie zijn nu ook genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar die begin juni bekend wordt gemaakt door het Ambachtelijk IJscentrum. Ook de top 3 van de Gouden IJscreatie zijn voor deze prijs genomineerd. Hilde van Maanen van PATRIJS in Harderwijk won deze wedstrijd, gevolgd door IJssalon Florence in Nederweert en IJssalon Kees in Eindhoven.
“De vakwedstrijden zijn fascinerend om te volgen. Het niveau lijkt elk jaar hoger en hoger te liggen en het laat het ambachtelijke vakmanschap op z’n mooist en puurst zien. Verder merkte je tijdens deze editie van Bakkersvak & IJs-Vak dat iedereen ontzettend de behoefte had om elkaar na drie jaar weer te ontmoeten. En dat de sector allesbehalve heeft stilgezeten, dat bleek wel uit de vele innovaties die gepresenteerd werden. Ook actuele onderwerpen als vacuümkoelen en de energieneutrale bakkerij kregen een podium. Wij kunnen niets anders zeggen dat zowel exposanten als bezoekers Bakkersvak & IJs-Vak een enorm warm hart toedragen. Dat doet ons erg goed en geeft veel vertrouwen voor de komende editie. Een editie waar het fundament met de eerste 50 inschrijvingen een feit is. Iedereen bedankt!”, aldus Corine.
Blijf op de hoogte
Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.