Steeds meer foodconcepten concentreren zich op één product of productgroep. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Frites Atelier, Frites...
De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...
Het personeelstekort is voor bijna iedere horecaondernemer de grootste uitdaging op het moment. Digitalisering kan een grote bijdrage leveren aan het...
Wie geen koemelk wil gebruiken, denkt al snel aan plantaardige melk. Toch zijn er verschillende soorten dierlijke melk die minder gangbaar zijn dan ko...
Zuivel is in beweging. De populariteit van zuivelvervangers neemt toe, maar zuivel laat zich niet zomaar verslaan. In dit artikel lees je welke zuivel...
Horecabreed wordt zuivel op dagelijkse basis gebruikt om melkschuim mee te maken. Cappuccino is de meestverkochte koffiespecialiteit in Nederland, maa...
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...
Boter wordt vaak gebruikt om mee te bakken, maar niet iedere soort boter is ervoor geschikt. Dat is niet alleen vanwege de smaak en het eindresultaat,...
Zuivel is er altijd en overal. In de ochtend in de cappuccino, om 11 uur bij het appelgebak met slagroom, tijdens de lunch in de vorm van een broodje...
In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...